Nakon što je osoba naučila lucidno sanjati i nadam se prošla druga vrata sanjanja govoreći anorganskim bićima da ju odvedu u svoj svijet, postoji još jedna vježba koju ja osobno radim i za koju smatram da je korisna. Priznajem da to nije bila moja ideja, nego da je došla iz sna s Don Juanom u kojem me on naučio kako postati stablo, i to je ono što ja sad regularno radim u snovima.

Dok sam u toj formi stabla, gledam gore u nebo, i ono što prvo vidim ili čujem su zvijezde, kao da sve one odjednom govore. Nadalje, vidim neobično kretanje nečega u zraku oko mene, poput vrpci energije, obično zlatne boje, koje u kombinacciji sa zvijezdama čine pretrpanu scenu. Ako se pak više fokusiram na zvijezde, buka nestane i onda vidim tisuće energetskih linija koje su naizgled nacrtane između kozmičkih prostora.

Iz nekog razloga, jedini način na koji mogu vidjeti ove linije na nebu je ako se sanjam kao stablo, i shvatio sam da su ona jedina bića u kreaciji koja mogu vidjeti nevidljivu strukturu svemira. Još uvijek pokušavam otkriti koju korist drveće ima od ove percepcije, ali u sanjanju je to teško analizirati jer je pogled u ove linije očaravajuć.

Drugi zanimljiv efekt je taj da imam osjećaj da sam pušten u predivnu tajnu koja stvara vezu između mene i drveća, što ne mogu niti započeti objašnjavati. Zato se nadam da će drugi sanjači pokušati i možda nam dati neke daljnje uvide u to.

dreamways