По-долу е една тема, която бих искал да преразгледам отново със всички вас, която разкрива как аз виждам нещата и да могат хората да разберат от къде идвам аз. (Става въпрос за dreamways не за преводача). Всички разумни същества, подобни на човешките същества в тази вселена, имат 8 основни чакри които са свързани с 8 енергийни тела, чакрите са като върховете на айсберги. Четири от нашите енергийни тела са будни и други четири са сънувани, и те са свързани като четири чифта. Ето и някои основни описания които съм измислил.

1 чифт : Коронната чакра/будност - Център/ Пъпната чакра/сънуването - Това са двате основни реалности които хората изпитват през техния физически живот. Това което е важно да се разбере за нашето физическо ''АЗ'', е всъщтност една интерпретация на нашето съзнание, ние реално не живеем в нашите физически тела, вместо това ние живеем в нашата представа за тях. Нашето главно сънувано тяло се използва за проява на нашите желания. То бива разглеждано като '' подсъзнание'' от нашите психолози, но е много повечче от това. То е външна връзка към всичко, и дори може да надхвърли безкрайността.

2 чифт : Чело ( според мене е епифизата )/ челна чакра / будност - Тимусна чакра/сънуване Това е връзката между креативност и намрение.it is what allows ' art ' tobe selfpropelled ( Съжалявам не мога да го преведа ), да поеме живота по свой собствен път. Това е там където човек намира значението на неговото собствено съществуване. Това е най-мистериозната връзка между всички чакри. Зигмунд Фройд пише в '' предсмъртно желание'' и това е реално нещо което може да бъде намерено в тимусното тяло ( чакра може би ) или тяло на намерението. Ако искаш да говориш със своята смърт, това е частта от тялото ти към която трябвя да се обърнеш.

3 чифт : Сърдечна чакра/будност- power чакра/сънуване ( не знам как би могло дасе преведе PowerChakra) Сърдечната чакра е седлото на нагуала, и тогава когато нагуала сънува използва '' Соларното'' или '' Ментално'' тяло да прави това, така че нагуала сънува с енергия, или също може да се каже, че сърцето сънува с енергия. По който и начин да го опишеш, това нещото което създава фенемона в хората наречен '' страст''. Поради тази причина,ако нагуала не е влюбен в своя път в живота, тогава няма да си сътрудничат. Водач нагуал е винаги силно влюбен в техния път, защото нямат друг начин по който да процедират. ( Соларното сънувано тяло е мястото където с крие неорганичната осъзнатост.

4 чифт : коренна чакра/будност - Гърлена чакра/сънуване Коренната чакра е основната връзка между физическото тяло и истинската физикалност/телсност на вселената. Също е мястото където е схващането за време. Физическото тяло сънува чрез гърлената чакра,  мястото където се създава езика и линейната реалност. Гърлената чакра е свързана с Астралното енергийно тяло, така че когато сънувате с това тяло , вашите сънища ще бъдат  много подредени и съдържателни, с начало и край на техните послания.

Ок, Знаейки всичко това, нещото което трябва да се има впредвид е че, всеки може да намери сила или слабост в тези енергийни тела, и откакто всяко едно е цялостно само по себе си, и наистина е въпрос на това да знаем кой ''ти'' държи добрите качества и кой лошите. Това което при някой може да е надеждната чакра, при друг може да е напълно безполезна при друг. В зависимост на кое енергийно тяло се уповаваш съзнателно или не, като цяло може да определи цялата история на твоя живот. Това което мога да посъветвам, е всеки един да си спомни времента когато е бил най-баласиран и медитативен, да си спомня коя чакра е била отговорна за тази опитност. Основната причина за това да имаме добри или лоши моменти в нашия живот е ,че  превключваме правилния или неправилния вид енергия във всяка едан дадена ситуация. Както се казва трябва да използвате правилния инструмент за работата

Преведен пост на dreamways
Translated from dreamways posts